Emanat in kolektiv Feminalz
Kako postati dober tat?
15. 5.—16. 5., Galerija Račka

Emanatova tehnoburleska Tatovi podob, zasnovana kot telesna raziskava “ljudem” bližjih (pop) umetniških oblik, ki se sprehaja skozi zabavo in kritiko, satiro in tragedijo, glasbo in ples, feminizem in slači-užitek, vabi na na tehnoburleskno delavnico, na kateri boste obdelovale_i čudno čutne tatvine, ki burijo domišljijo in ustvarili kratke – a sladke odrske intervencije.

Izberite si lik, (slavno) osebo, zgodbo; naredite solo performans, preoblečite se, zaplešite, povejte, bodite tisto, kar si želite, izberite si svoj vprašljivi izvirnik. Na delavnici bomo ponavljale_i, prenavljale_i, preizkušale_i, preobračale_i in parodirale_i idejo originala. Delavnico bodo vodili člani in članice kolektiva Feminalz, ki že od leta 2013 ustvarja neponovljive večere tehnoburleske Tatovi podob. Na delavnici bodo vsak po svoje prispevali s svojim tatinskim orodjem in vam pomagali pri realizaciji tehnoburlesknega akta. Če vam torej petje, ples, klovning, burleska, post queer kabaret in šegavo sprevračanje aktualnih sodobnih fenomenov niso tuji, če želite vsem pokazati imitacijo svojega najljubšega zvezdnika_ce, če se ne jemljete preveč resno in če naravnost obožujete disko reference se prijavite še danes!

Praktične informacije

Delavnica bo potekala v soboto, 15. in nedeljo, 16. maja 2021, med 10.00 ter 17.00, v Galeriji Račka.

Prijava
Število mest na delavnici je omejeno. Prijave s kratko biografijo in opisom ideje za tehnoburleskno točko, ki bi jo želeli na delavnici razvijati sprejemamo na info@emanat.si do 14. maja 2021. Prijavo lahko opremite s fotografijo, kratkim videom ali drugo obliko predstavitve.

Kotizacija
Cena delavnice je 20 EUR.

Plačilo je možno v Galeriji sodobne umetnosti (Trg celjskih knezov 8) v delovnem času galerije. V soboto, 15. 5. med 10.00 in 13. uro, v nedeljo, 16. 5. je to med 14. in 18. uro. Nakazilo izvedete pri Uradu UJP Žalec, TRR: 01211-6000001277, sklic 00 + št. mobilnega telefona.

Organizacija: Tatovi podob / Emanat in Zavod Celeia Celje – Center sodobnih umetnosti

Preberi več

Zaprto

Galerija Račka / Gosposka ul. 3, 3000 Celje / torek - sobota 16.00 - 19.00 prazniki zaprto vstop prost V galeriji trenutno ni razstave.