O nas

Program AIR Celeia deluje od leta 2005. Spodbuja razvoj in promocijo sodobnih umetniških in kuratorskih praks ter temelji na odprtem dialogu, izmenjavi in sodelovanju. Zasnovan je kot dvomesečna rezidenca, namenjena mednarodnim umetnikom in kuratorjem. Rezidenca nudi honorar, prostor in čas ter ostale strukturne pogoje za poglobljeno raziskavo, razvoj in realizacijo individualnih ali skupinskih projektov. Rezidente seznanja in povezuje z lokalnim in širšim umetniškim dogajanjem.
Rezidenti AIR Celeia imajo priložnost predstaviti svoje delo v razstaviščih Centra sodobnih umetnosti v obliki predavanja, diskusije, performansa ali razstave.
Izbor poteka na podlagi odprtega razpisa in povabila.

Namestitev

Rezidenčno stanovanje (80 m2) se nahaja v starem mestnem jedru Celja znotraj Umetniške četrti in v neposredni bližini Centra sodobnih umetnosti. Stanovanje je opremljeno, ima dostop do brezžične povezave in razpoložljivo parkirno mesto.

Preberi več

Razpis

The Center for Contemporary Arts is publishing an open call for collaboration in the AIR Celeia 2022 program, which will enable the selected curator to carry out an in-depth research of the visual art produced in Slovenia and to prepare a curatorial project that will be realized in the Center for Contemporary Arts in 2023.

INTERNATIONAL CURATORIAL RESIDENCY 2022

Arhiv