O nas

Program AIR Celeia deluje od leta 2005. Spodbuja razvoj in promocijo sodobnih umetniških in kuratorskih praks ter temelji na odprtem dialogu, izmenjavi in sodelovanju. Zasnovan je kot dvomesečna rezidenca, namenjena mednarodnim umetnikom in kuratorjem. Rezidenca nudi honorar, prostor in čas ter ostale strukturne pogoje za poglobljeno raziskavo, razvoj in realizacijo individualnih ali skupinskih projektov. Rezidente seznanja in povezuje z lokalnim in širšim umetniškim dogajanjem.
Rezidenti AIR Celeia imajo priložnost predstaviti svoje delo v razstaviščih Centra sodobnih umetnosti v obliki predavanja, diskusije, performansa ali razstave.
Izbor poteka na podlagi odprtega razpisa in povabila.

Namestitev

Rezidenčno stanovanje (80 m2) se nahaja v starem mestnem jedru Celja znotraj Umetniške četrti in v neposredni bližini Centra sodobnih umetnosti. Stanovanje je opremljeno, ima dostop do brezžične povezave in razpoložljivo parkirno mesto.

Preberi več

Na obisku

Judit Flóra Schuller

Judit Flóra Schuller (1991) je vizualna umetnica iz Budimpešte. Predvsem jo zanima tema podedovanega (travmatičnega) spomina in njegovega vpliva na naš osebni in kolektivni spomin ter identiteto.

Kot izhodišče pogosto uporablja lastno družinsko ozadje, s čimer se želi približati kolektivni spravi z neobdelanimi pripovedmi o preteklosti skozi osebne vidike in pretekle izkušnje. Trenutno je doktorska kandidatka na oddelku za sodobno umetnost na Fakulteti za umetnost, oblikovanje in arhitekturo Univerze v Aaltu.
Med rezidenčnim bivanjem v okviru AIR Celeia namerava delati z tekstovnimi materiali na temo materinstva, rojstva in nege – le-te bo primerjala in o njih razmišljala z arhivsko, na spomin osredotočeno perspektivo.

Preberi več

Arhiv