ODPRTI RAZPIS ZA UMETNIŠKO REZIDENCO V BUDIMPEŠTI V MESECU NOVEMBRU 2023
16. 3.—16. 4., Likovni salon

CENTER SODOBNIH UMETNOSTI CELJE IN BUDAPEST GALLERY OBJAVLJATA ODPRTI RAZPIS ZA UMETNIŠKO REZIDENCO V BUDIMPEŠTI V MESECU NOVEMBRU 2023

V letu 2023 se Budapest Gallery povezuje s Centrom sodobnim umetnosti Celje v obliki medinstitucionalne rezidenčne izmenjave. Odprti razpis za enomesečno rezidenco v Budimpešti je namenjen umetnicam in umetnikom, ki živijo in delujejo v Sloveniji.


Rok prijave je 16. april 2023.

 

Budapest Gallery je umetniški center, programsko usmerjen v predstavljanje sodobne madžarske kot tudi mednarodne umetnosti. Poleg razstavne dejavnosti Budapest Gallery že več kot tri desetletja, v sodelovanju z več kot desetimi partnerskimi organizacijami, izvaja rezidenčni program namenjen sodobnim umetnicam in umetnikom.

Program izmenjave umetnicam in umetnikom nudi popolnoma opremljen studio apartma v samem središču Budimpešte, mesečno štipendijo (1000 €) in dotacijo za kritje stroškov materiala. Približno 60 kvadratnih metrov veliki studio apartmaji umetnicam in umetnikom nudijo miren prostor za delo, obenem pa jih postavijo v samo središče mestnega kulturnega dogajanja. Osebje Budapest Gallery gostujočim umetnicam in umetnikom asistira pri raziskovanju in odkrivanju dogajanja v zvezi s sodobno umetnostjo v Budimpešti.

 

Prijava naj vsebuje:

  • podatke o prijavitelju (ime, priimek, naslov, kraj bivanja),
  • kontaktne podatke prijavitelja,
  • motivacijsko pismo s pojasnilom načrta rezidence,
  • portfolio

Rok prijave: 16. april 2023

Prijavo obvezno pošljite v angleškem jeziku na naslov info@csu.si.

Dodatne informacije: maja.hodoscek@celje.si

O predlogih bo odločala žirija iz Budapest Gallery. Rezultati razpisa bodo znani najkasneje do 15. maja 2023.

 

Preberi več

Zaprto

Likovni salon / Trg celjskih knezov 9, 3000 Celje / torek – petek 11.00 – 18.00 sobota 10.00-13.00 nedelja 14.00-18.00 ponedeljek in prazniki zaprto vstop prost