ODPRTI RAZPIS ZA UMETNIŠKO REZIDENCO V BUDIMPEŠTI V MESECU APRILU 2024
8. 11.—31. 12., Likovni salon

Center sodobnih umetnosti Celje in Budapest gallery objavljata odprti razpis za umetniško rezidenco v Budimpešti v mesecu aprilu 2024.

Odprti razpis za enomesečno rezidenco v Budimpešti je namenjen umetnicam in umetnikom, ki živijo in delujejo v Sloveniji.
Rok prijave je 7. januar 2024.

 

Budapest Gallery je umetniški center programsko usmerjen v predstavljanje sodobne madžarske kot tudi mednarodne umetnosti. Poleg razstavne dejavnosti Budapest Gallery že več kot tri desetletja, v sodelovanju z več kot desetimi partnerskimi organizacijami, izvaja rezidenčni program namenjen sodobnim umetnicam in umetnikom.

Program izmenjave umetnicam in umetnikom nudi popolnoma opremljen studio apartma v samem središču Budimpešte ter mesečno štipendijo (1000 €) in dotacijo za kritje stroškov materiala. Približno 60 kvadratnih metrov veliki studio apartmaji umetnicam in umetnikom nudijo miren prostor za delo, obenem pa jih postavijo v samo središče mestnega kulturnega dogajanja. Osebje Budapest Gallery gostujočim umetnicam in umetnikom asistirajo pri raziskovanju in odkrivanju dogajanja sodobne umetnosti v Budimpešti.

Prijava naj vsebuje:

  • podatke o prijavitelju (ime, priimek, naslov, kraj bivanja)
  • kontaktne podatke prijavitelja
  • motivacijsko pismo s pojasnilom načrta rezidence
  • Portfolio

 

Rok prijave: 7. januar 2024

Prijavo obvezno pošljite v angleškem jeziku na naslov csu@celje.si.

Dodatne informacije: maja.hodoscek@celje.si

 

O predlogih bo odločala žirija iz Budapest Gallery. Rezultati razpisa bodo znani najkasneje do 15. februarja 2024.

Preberi več

Zaprto

Likovni salon / Trg celjskih knezov 9, 3000 Celje / torek – petek 11.00 – 18.00 sobota 10.00-13.00 nedelja 14.00-18.00 ponedeljek in prazniki zaprto vstop prost