Pogovor s kustosom: TOMEK PAWŁOWSKI-JARMOŁAJEW
3. 11., Galerija sodobne umetnosti

Najlepše vabljeni na pogovor s kustosom na rezidenčnem bivanju Tomekom Pawłowskim-Jarmołajewem v petek, 3. novembra, ob 19. uri v Galerijo sodobne umetnosti. Predstavil bo svojo kuratorsko prakso in idejno zasnovo razstave, ki jo pripravlja za Center sodobnih umetnosti v letu 2024.

Tomek Pawłowski-Jarmołajew – kurator, kuharica, performer, pisatelj in pedagoginja, ki živi v Bjalistoku (Poljska) in Pragi (Češka republika). Sodelovala je pri alternativnih kuratorskih programih kot je School of Curators (bazen, Sofia, 2018) in “What Could/Schould Curating Do?” (Beograd, 2019). Kurira razstave, performanse in dogodke, ki pogosto združujejo kontekstualne raziskave in kolektivne procese z elementi gostoljubja, rituala in zabave. Njegovi kuratorski projekti in razstave so bili predstavljeni v Varšavi, Gdansku, Bjalistoku, Poznanu, Sofiji, Pragi, Brnu in Berlinu. Nedavno je kurirala razstavo “The World Does Not Believe In Tears. Longing and Trauma in the Art of Białystok and Podlasie” v Galeriji Arsenal v Bjalistoku (2022). “Apostasia. Rituals of Letting Go” v Galeriji Garage v Pragi (2021). Bila je članica kuratorske ekipe Zielona Gora Biennale 2020. Obožuje tržnice, plavanje in karaoke.

Preberi več

Zaprto

Galerija sodobne umetnosti / Trg celjskih knezov 8, 3000 Celje / torek – petek 11.00 – 18.00 sobota 10.00-13.00 nedelja 14.00-18.00 ponedeljek in prazniki zaprto vstopnina: 3 eur, *1 eur (*dijaki, študentje, upokojenci) **brezplačno (**otroci, brezposelni)