POLETNE USTVARJALNE DELAVNICE ZA OTROKE
2. 8.—27. 8., Galerija sodobne umetnosti

Otroci prijazno vabljeni k počitniškemu ustvarjanju v mesecu avgustu!

Ob spoznavanju sodobnih razstav in različnih vizualnih izrazov bomo ustvarili kreativne izdelke, ki bodo izhajali iz naših zanimanj, opažanj in zaznav. Štirje tedenski sklopi delavnic bodo temeljili na ogledu naših aktualnih razstav v Galeriji sodobne umetnosti in Likovnem salonu, med seboj pa se bodo tematsko razlikovali.
Odprli bomo naše glave, zavihali rokave in ustvarjalno zapolnili čas poletnih počitnic.

Lokacija: Galerija sodobne umetnosti, dvorišče Knežjega dvora
Trajanje: vsak teden v avgustu, od ponedeljka do petka, med 9. in 12. uro
Cena: 15 eur (za en sklop delavnic, ki traja 5 dni)
Starost: od 6. do 13. leta
Udeležba: Na delavnico sprejmemo najmanj 5 in največ 15 otrok.

Informacije in prijave: maja.antoncic@celje.si

2. 8. – 6. 8. 2021

“Moja knjiga – spreminjam svoj svet” – DELAVNICA ODPADE

Ustvarjanje umetniške knjige z uporabo tehnike kolaža. Iz revij, časopisov in reklam bomo izrezovali vsem dobro znane podobe in jih v svojih kolažih, ki jih bomo izdelovali na straneh starih knjig, sestavili v povsem nove kombinacije, jim dali nov pomen. Ustvarjali bomo nove zgodbe, ki govorijo o tem, kako se vse spremeni, če svoj pogled na svet spremenimo tudi sami.

Mentorica: Mojca Senegačnik

9. 8. – 13. 8. 2021

“Na mostu med tu & zdaj”

V tednu delavnice ilustracije se bomo igrali z besedami in zgodbami ter jih združili v inovativen vizualni jezik. Ilustracija pripoveduje zgodbe, mi pa se bomo v tem tednu prelevili v aktivne protagoniste, oživili izmišljena bitja, napletli nove mitološke zgodbe in se naučili, kako vse skupaj strniti v knjižico, plakat ali drug pripovedno – likovni material.

Mentorica: Nea Likar

16. 8. – 20. 8. 2021

“Cel svet je zgodba”

V pripovedovalski delavnici bomo spoznali osnovne principe tvorjenja zgodb, pripovedovanja in njihove interpretacije. Za izhodišče in inspiracijo nam bosta služili razstavi v Galeriji sodobne umetnosti in Likovnem salonu, potem pa bomo svoje misli začinili, prekuhali v zgodbo in jih polikali za nastop. Konec tedna se nam obeta popolnoma samosvoje in čisto novo vodstvo po razstavah.

Mentorica: Nuša Komplet Peperko

23. 8. – 27. 8. 2021

“Skupaj gradimo mesto” – DELAVNICA ODPADE

Kakšen pečat puščamo v našem okolju? Kako sprejemamo našo okolico in kako doživljamo skupnost v mestu? Na delavnici bomo z raznimi likovnimi materiali in ustvarjalnimi pristopi zasnovali vizualni mozaik zgodb resničnega ali izmišljenega mesta, ki ga lahko gradimo skupaj.

Mentor: Tomaž Milač

Preberi več

Zaprto

Galerija sodobne umetnosti / Trg celjskih knezov 8, 3000 Celje / torek – petek 11.00 – 18.00 sobota 10.00-13.00 nedelja 14.00-18.00 ponedeljek in prazniki zaprto vstopnina: 3 eur, *1 eur (*dijaki, študentje, upokojenci) **brezplačno (**otroci, brezposelni)