Predstavitev kustosinje na rezidenčnem obisku Tal Gilad
22. 8.—, Galerija sodobne umetnosti

Lepo vabljeni na predstavitev v četrtek, 22. avgusta ob 18. uri v Galerijo sodobne umetnosti.

Tal Gilad (1985, Izrael) je neodvisna kustosinja. Trenutno živi in dela v Stockholmu. Na dogodku bo predstavila svojo nedavno kuratorsko prakso in metodologijo dela, usmerjeno v tesno sodelovanje z umetniki. Skozi številne obiske ateljejev vzpostavlja intenziven dialog z ustvarjalci in razmišlja o možnih oblikah bolj trajnostnega sodelovanja. Poudarek njene prakse je pisanje izvirnih besedil, ki nastajajo po obisku ateljejev in ob razstavah. Skozi predstavitev bo kustosinja podala vpogled v podtalne tokove njenega kuratorskega dela, ki se giba med digitalnimi (kritika), fizičnimi (feminizem) in socialnimi (umetnostna skupnost) vidiki raziskovanja umetniških del.

Predstavila bo dva projekta, ki sta nastala v okviru rezidenčnih centrov. Projekt Homelands (2014), ki ga je umetnik Mark Požlep ustvaril v Digital Art Labu v Holonu in projekt Homecoming umetnika Michala Makaresca, ki je nastal leta 2019 na rezidenčnem bivanju v The Nordic Guest studio v Stockholmu.

Več:
https://www.talgiladart.com/blog

Preberi več

Zaprto

Galerija sodobne umetnosti / Trg celjskih knezov 8, 3000 Celje / torek – petek 11.00 – 18.00 sobota 10.00-13.00 nedelja 14.00-18.00 ponedeljek in prazniki zaprto vstopnina: 3 eur, *1 eur (*dijaki, študentje, upokojenci) **brezplačno (**otroci, brezposelni)