IvAnKe
(Še ne) Tihožitje
19. 4., Galerija sodobne umetnosti

Lepo vabljeni k ogledu novega performansa kolektiva IvAnKe v petek, 19. aprila ob 19. uri, v Galerijo sodobne umetnosti!

IvAnKe so Iva Tratnik, Andreja Džakušič in Keiko Miyazaki. Performans (Še ne) Tihožitje, v katerem tematizirajo staranje in ideal mladosti, ki ga goji sodobna družba, so pripravile ob razstavi V hudičevi luknji Keiko Miyazaki.

Svetloba in tema … Bolero ..
Svetloba razgalja sadeže, tema pa njihove skrivnosti ..
Vznemirjenost ali belladonna?
Penina ali brizganec?
Obrazna joga ali poslednji krči?
Pokajo od viška zrelosti, ko jih zobajo drobne živali ..
Tik pred začetkom razpadanja iztisnejo sokove poslednjih modrosti ..

IvAnKe v svojih performansih izhajajo predvsem iz lastnih izkušenj, ki jih preoblikujejo v vizualni jezik in s pomočjo drugih čutnih zaznav, od slušnih do taktilnih, gradijo v pripoved. Naslavljajo zlasti aktualne tabuje in pričakovanja sodobnosti. Različnost kulturnega dialoga je pogosto bistvena pri njihovem delu. V performansu se izražajo na poetični in hkrati izrazito družbeno kritični način.

Preberi več

Zaprto

Galerija sodobne umetnosti / Trg celjskih knezov 8, 3000 Celje / torek – petek 11.00 – 18.00 sobota 10.00-13.00 nedelja 14.00-18.00 ponedeljek in prazniki zaprto vstopnina: 3 eur, *1 eur (*dijaki, študentje, upokojenci) **brezplačno (**otroci, brezposelni)