Sobotna ustvarjalna delavnica: Animiranje na svetlobni mizi
9. 6., Galerija sodobne umetnosti

Najlepše vabljeni na ustvarjalno delavnico v soboto, 9. 6., ob 10. uri v Galerijo sodobne umetnosti!

V okviru razstave Slovenski animirani film 2006-2017 se boste lahko tudi sami preizkusili v animiranju. Ustvarjali bomo v tehniki stop animacije (snemanje sliko po sliko). Iz prosojnega papirja bomo s pomočjo mečkanja, trganja, zvijanja ustvarili poljubne like, jih animirali (premikali) na svetlobni mizi. Ustvarjali bomo brez v naprej določene zgodbe in se raje prepustili igranju in raziskovanju materiala. Če se boste sprehodili po razstavi, boste ugotovili kateri predstavljeni avtorji ustvarjajo na podoben način, v podobni tehniki.

Število mest je omejeno, zato prosimo, da se na delavnico prijavite na naslov maja.antoncic@celje.si! Delavnico bomo izvedli, če bo prijavljenih najmanj 5 udeležencev.

Delavnica je namenjena otrokom od 6. leta starosti in vsem, ki jih zanima animirani film. Izvajala jo bo filmska pedagoginja Andreja Goetz.

Vstop prost.

Zaprto

Galerija sodobne umetnosti / Trg celjskih knezov 8, 3000 Celje / torek – petek 11.00 – 18.00 sobota 10.00-13.00 nedelja 14.00-18.00 ponedeljek in prazniki zaprto vstopnina: 3 eur, *1 eur (*dijaki, študentje, upokojenci) **brezplačno (**otroci, brezposelni)