TATOVI PODOB
18. 6., Galerija Račka

Prijazno vabljeni na tehnoburlesko Tatovi podob v petek, 18. junija ob 20. uri v Celjski dom.

Tehnoburleska je nema komedija telesa, ki parodira okorelost družbenih vlog. Nekritično si prisvaja, kopira in lepi ženstvenost, moškost, družinska razmerja, mačizem in druge izprijene družbene vloge, ki po krivem veljajo za normativne. Ko se Tatovi povsem
razgalijo, ter sloj za slojem odvržejo družbene preobleke, ne pridejo do bistva, temveč ugotovijo, da je bistvo ništrc, uprizorjene travestije telesa pa so opij, ki dela bivanje znosno. Ta zabavna igra v preoblačenju in njihovo vedenje je rezultat velike zgodovinske osvoboditve seksualnosti in teles posameznikov od družbenih spon. Zadovoljni v eklektičnem hrupu medijskega podobja raztegujejo popularne posnetke in jih zgrizejo do nezaslišanih oblik, ki zbujajo krohot ali obup. Tatovi podob ne iščejo smisla, temveč užitek.
Kajti užitek je hedonistično loščilo, s katerim so premazali vsakdanje predmete in iz njih napravili nekaj izjemnega. Tehnoburleska s fizičnimi in čustvenimi telesi spreminja programsko kodo v družbi, ki končno dopušča odprto šifriranje lastnih omejenih neumnosti.
Z vami v živo bodo Feminalz z gosti.

Izbor in originalna glasba: Feminalz in Luka Prinčič
Oblikovanje maske in fizur: Tinka Prpar
Kostumografija: Kiss the Future
Oblikovanje luči: Janko Oven
Tehnična podpora: Damjan Delak
Organizacija: Sabrina Železnik
Video EPP: Feminalz
Video montaža: Luka Prinčič
Produkcija: Emanat
Partnerji: Klub Gromka, Maska, Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana, Cankarjev dom, Bunker / Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Gostovanje v okviru Gledališkega abonmaja Hiše kulture Celje in Centra sodobnih umetnosti Zavoda Celeia Celje. Hvala Mestni občini Celje.

Vstopnice:

Vstopnice za predstavo lahko kupite na spletni strani www.mojekarte.si, v trafikah (Delo Prodaja in 3DVA), bencinskih postajah (Petrol in OMV), turističnih agencijah (Alpetours, Kompas, Nomago) in trgovinah Big Bang, ter eno uro pred predstavo v Celjskem domu.

V skladu z odloki vlade je za udeležbo na dogodku potrebno imeti enega od PTC pogojev (negativni test na covid-19, potrdilo o cepljenju ali o prebolelosti covid-19) in zaščitno masko v prostoru.

Zaprto

Galerija Račka / Gosposka ul. 3, 3000 Celje / torek - sobota 16.00 - 19.00 prazniki zaprto vstop prost V galeriji trenutno ni razstave.