ZBIRKE V GIBANJU. Strokovni posvet o javnih zbirkah slovenskih galerij in muzejev
2. 6.,

Koroška galerija likovnih umetnosti in Center sodobnih umetnosti Celje vabita na strokovni posvet z naslovom Zbirke v gibanju, ki se bo odvil v petek, 2 junija 2023, ob 10. uri v Koroški galeriji likovnih umetnosti.

Leta 2016 je Koroška galerija likovnih umetnosti sprožila izmenjave zbirk med muzeji in galerijami po Sloveniji. Projekt »Zbirke v gibanju« je bil tako s strani strokovne javnosti kot obiskovalcev dobro sprejet.

Ob pripravi zadnje razstave iz omenjenega projekta Iz mesteca Celja se je Koroški galeriji likovnih umetnosti in Centru sodobnih umetnosti Celje porodila zamisel o organizaciji strokovnega posveta, na katerem bi glavno izhodišče razmisleka in pogovora predstavljale ravno naše javne zbirke. Ob tem se bomo dotaknili tem kot so zbiralna politika, oblikovanje javnih zbirk, predstavljanje zbirk publiki, obenem pa tudi težav, s katerimi se naše ustanove pri tem srečujejo.

Prvi del konference bo namenjen predstavitvi zbirk in zbiralne politike. Predstavili se bodo Mednarodni grafični likovni center, Umetnostna galerija Maribor, Galerija Murska Sobota, Center sodobnih umetnosti Celje in Koroška galerija likovnih umetnosti. V drugem delu sledi moderirana okrogla miza na temo izzivov slovenskih likovnih zbirk. Sodelovali bodo Breda Škrjanec (MGLC), Andreja Borin (UGM), Irma Brodnjak Firbas (GMS), Maja Antončič (CSUC) in Marko Košan (KGLU).

Zaradi lažje organizacije prosimo, da udeležbo potrdite do torka, 30. maja na naslov zala.lorber@glu-sg.si ali po telefonu na številki 02 620 36 52.

Program posveta (KLIKNI)

 

Zaprto

ZBIRKE V GIBANJU. Strokovni posvet o javnih zbirkah slovenskih galerij in muzejev / /