POLETNA MUZEJSKA NOČ V CSU
17. 6., Galerija sodobne umetnosti

Vabljeni k obisku razstav in dogodkov v soboto, 17. junija v Center sodobnih umetnosti Celje in Umetniško četrt Celje. 

PROGRAM

Umetniška četrt Celje, 18:00-24:00

U4. Predstavitev prostorov in umetnikov Umetniške četrti Celje

V soboto bo umetniška četrt znova na široko odprla svoja vrata. Z umetnicami in umetniki se bomo družili na popoldanskem pikniku pred njihovimi ateljeji in na odprtju razstave v Galeriji AQ GCC, ki ga prireja Gimnazija Celje – Center. Ob 19. uri lepo vabljeni na odprtje skupinske razstave U4 v Likovni šoli AQ, ki jo umetniki pripravljajo v sodelovanju z umetnostno zgodovinarko Majo Todić.

17:00 Popoldanski piknik U4
18:00 Odprtje razstave v Galeriji AQ GCC, ki jo prireja Gimnazija Celje – Center
19:00 Odprtje razstave U4 v Likovni šoli AQ

Galerija sodobne umetnosti, 20:00

Gašper Piano: Odrgnjeno koleno – glasbena poezija za osamljene duše

Glasbenik Gašper Piano bo na Poletno muzejsko noč izvedel solo performans, v katerem združuje instrumentalno glasbo, predvsem kitarske zvočne eksperimente in poezijo. Avtorjeve tematike (ljubezen, etika, človečnost, hrepenenje, politika, upanje) prehajajo med abstraktnimi občutki glasbe in igrivostjo pesniškega jezika. Izvedba v živo se nagiba k eksperimentiranju z elementi zvoka in besede.

Gašper Piano glasbeni ustvarjalec iz Celja, ki je danes izjemno dejaven na mednarodnem prizorišču, predvsem v Belgiji, kjer muzicira, sklada, organizira koncerte, cikle in ad hoc seanse tako z glasbeniki kot številnimi performerji, plesalci in sodobnimi vizualnimi umetniki. Ob praznovanju obletnic Likovnega salona in Galerije sodobne umetnosti smo ga povabili, da predstavi svoj nedavni avtorski projekt.

Na Poletno muzejsko noč si lahko od 18. ure do polnoči ogledate razstavo Jug v nas v Likovnem salonu, razstavo Ervin Potočnik: Vrata v Galeriji sodobne umetnosti in razstavo Tomaž Črnej in Bojana Križanec: Objemi nepričakovanega v Galeriji Račka.

Obisk dogodkov in razstav je brezplačen.

24. Vstop prost, festival urbanih umetniških akcij, performansov, intervencij in instalacij v celjskem mestnem središču

Vabljeni tudi na večerne dogodke v sklopu festivala Vstop prost, ki ga organizira Društvo likovnih umetnosti Celje.

Muzejski trg – pred Staro grofijo, 21:00
Estela Žutič
, Večernice, gibalno zvočni performans

*avtorica se navdihuje z “Darovanjkami” R. Tagoreja in skozi gibalno in zvočno podobo ustvarja umirjeno pokrajino, kot meditacijo ali uspavanko za prostor in ljudi v njem

Špitalska kapela, 22:00
Andreja Džakušič, Brez besed, performans v tišini

Preberi več

Zaprto

Galerija sodobne umetnosti / Trg celjskih knezov 8, 3000 Celje / torek – petek 11.00 – 18.00 sobota 10.00-13.00 nedelja 14.00-18.00 ponedeljek in prazniki zaprto vstopnina: 3 eur, *1 eur (*dijaki, študentje, upokojenci) **brezplačno (**otroci, brezposelni)